Korkeakoulu mukana tekemässä yhteistä tulevaisuutta kemian alalle

19.09.2014

Mukana ovat kaikki yliopistojen kemian laitokset Suomessa sekä Kemianteollisuus ry.

Yliopistot ja teollisuus rakentavat kemian alalle kansallisen toimintasuunnitelman. Työ on aloitettu ja sen jatkuvuutta tullaan vaalimaan huolella.

Suomen yliopistojen kemian laitosten edustajat ja Kemianteollisuus ry ovat ensimmäistä kertaa olleet koolla pohtimassa kemian kansallista asemaa. Kemianteollisuus on noussut maamme teollisuusalojen kärkeen, ja yliopistojen kemian laitosten vastuulla on tuottaa maailmanluokan osaajia ja uusia innovaatioita alalle.

”Odotan, että tunnistamme eri yliopistojen kemian laitosten profiilit ja todennäköisesti voimme tehdä yhteistyötä laitehankinnoissa, niin että pääsemme mukaan Suomen Akatemian infrastruktuurien tiekartalle. On selvää, että Kemian tekniikan korkeakoulun kannalta tämä on laajempi projekti kuin vain kemian laitoksen laitteet ja profiilit”, kemian laitoksen johtaja Kari Laasonen sanoo.

Myös opetus- ja kulttuuriministeriön asettamat profilointitavoitteet yliopistoille tullaan työssä huomioimaan.

”Ihmiskunnan suuria haasteita, kuten energia, terveys, ympäristö ja puhdas vesi, ei voi ratkaista ilman osaamista kemiassa”, sanoo Helsingin yliopiston kemian laitoksen johtaja Markku Räsänen.

Toimenpiteitä valmistelee työryhmä, johon kutsutaan edustajat kaikilta kemian laitoksilta. Sen tehtävänä on luoda kemian kansallinen toimintasuunnitelma.

Alan edustajien ensimmäinen kokoontuminen oli Helsingin yliopiston kemian laitoksella 15.9.2014.

 

Lisätietoja:

Professori Kari Laasonen, 040 5570044, kari.laasonen [at] aalto [dot] fi (kari.laasonen@aalto.fi
)
Helsingin yliopisto: Professori Markku Räsänen, 040 764 8233, markku.rasanen [at] helsinki [dot] fi

 

 

 

 

 

Takaisin