Bioaikakauden rakentajat

04.09.2014

Uudet opiskelijat aloittivat opintonsa Kemian tekniikan korkeakoulussa.

 Anni Ranta and Minna Ukkonen Aalto University School of Chemical Technology.jpg

Anni Ranta ja Minna Ukkonen kertoivat, että Aallolla ja Kemian tekniikan korkeakoululla on hyvä maine lukiolaisten keskuudessa. Ensimmäisiltä opiskeluviikoilta he odottivat verkostoitumista ja hyvää opiskelijameininkiä. 

Punatiilinen talo on suuri ja sokkeloinen: 18 000 neliömetriä täynnä luentosaleja, työhuoneita ja laboratorioita.

”Tulin tänne ensimmäisen kerran jo vuonna 1987, ja eksyn joskus vieläkin”, dekaani Janne Laine kertoi nauraen Kemiantalon suureen saliin kerääntyneille fukseille, joita tänä syksynä aloitti kemiantekniikan kandidaattiohjelmassa 122. Vuosi sitten aloittaneen ohjelman ydin on luonnonvarojen, kuten biomassan ja malmien kestävä jalostus ja käyttö uusien materiaalien, energian ja yhdisteiden tuotannossa.

”Olemme siirtymässä öljyn aikakaudesta bioaikakauteen”, Janne Laine tiivisti ja kertoi koulun tekevän tiivistä yhteistyötä teollisuuden kanssa.

Opiskelun tavoitteena on, että pystytte ratkaisemaan ongelmia, joihin ei ole valmista ratkaisua.

”Työelämässä poikkeuksellinen sivuaineyhdistelmä voi olla kilpailuvaltti, joten ylittäkää rohkeasti rajoja opinnoissanne”, hän kehotti.

Opintoasioista vastaava varadekaani Tapani Vuorinen puolestaan toivoi fuksien pian huomaavan, ettei mikään opiskelussa tunnu enää samalta.

”Lukiossa asiat tulevat vielä valmiina. Meillä opiskelun tavoitteena on, että pystytte ratkaisemaan ongelmia, joihin ei ole valmista ratkaisua”, hän korosti.

Janne Laine and Tapani Vuorinen.jpg

Janne Laine ja Tapani Vuorinen puhuivat fukseille myös tutkimuksen tärkeydestä. Kemian tekniikan korkeakoulussa opiskelijat halutaankin osaksi tutkimusyhteisöä jo kandidaattivaiheessa.

Leena Marquis and Vesa Valtavirta Aalto University School of Chemical Technology.jpg

 AMK-insinööreiksi valmistuneet Leena Marquis ja Vesa Valtavirta aloittavat Kemian tekniikan korkeakoulussa DI-opinnot. ”Tuli sellainen fiilis, että kaipasimme vielä uusia haasteita, lisää asiantuntemusta ja työelämätaitoja”, he perustelivat valintaansa.

Hue Xi Ming Aalto University School of Chemical Technology.jpg

 Hue Xi Ming on opiskellut kemiantekniikkaa Singaporessa ja tuli Suomeen ja Aaltoon suosittelujen houkuttelemana.  Maisteriopintojen jälkeen hän uskoo työskentelevänsä joitain vuosia teollisuudessa ja perustavansa sitten oman yrityksen.
”Isänikin on liikemies, ja haluan luoda asioita itse, omin käsin”, hän kertoi hymyillen.
Tänä syksynä Kemian tekniikan korkeakoulussa aloittaa 32 kansainvälistä vaihto-opiskelijaa ja 22 tutkinto-opiskelijaa.

Takaisin