Product Design Gala 2016

2016-05-20 09:00:00 2016-05-20 17:00:00 Europe/Helsinki Product Design Gala 2016 Tervetuloa tutustumaan tuotekehityskurssin mahtaviin lopputöihin viininmiedontajasta bioaikakauden traktoriin! http://old.chem.aalto.fi/fi//midcom-permalink-1e61673da598d72167311e69a57f12e2aa051765176 Betonimiehenkuja 5, 02150, Espoo

Tervetuloa tutustumaan tuotekehityskurssin mahtaviin lopputöihin viininmiedontajasta bioaikakauden traktoriin!

20.05.2016 / 09:00 - 17:00

signature-ps-3.png

Aalto-yliopiston opiskelijat ovat jälleen ideoineet, koodanneet, sahanneet ja hikoilleet syksystä lähtien yritysten asettamien tuotekehityshaasteiden parissa. Edellisellä PDP (Product Development Project) -kurssilla syntyivät muun muassa viihdyttävä metroasema, päivän pelastava muistutusjärjestelmä ja ratkaisu sairaaloiden logistiikkaongelmiin. Tällä kertaa monitieteisten ja kansainvälisten tiimien tulokset ja prototyypit ovat vähintäänkin yhtä mahtavia! Esillä ovat muun muassa:

  • Winemill-yritykselle kehitetty laite, jolla viinin alkoholipitoisuutta voi alentaa kätevästi koti- tai ravintolakeittiössä. Viinien alkoholipitoisuus on noussut ilmastonmuutoksen takia, ja terveystietoisuus on vahvassa kasvussa. Nyt oman suosikkiviinin voi nauttia pienemmillä promilleilla – mausta tinkimättä.
  • Valtran uusin traktorimalli, johon on sovitettu kaasukäytön vaatimat tankit. Kaasu on dieseliä puhtaampi valinta, ja sitä voidaan myös tuottaa itse esimerkiksi biojätteestä. Kaksoispolttoainekäyttöinen traktori on siis maatiloille sekä ympäristöystävällinen että taloudellinen hankinta.
  • Outotecille ideoitu menetelmä, jolla merikontteihin rakennettuja ”rikastamomoduuleja” voidaan liikuttaa hankalissa paikoissa. Hylättyjen kaivosten jätevuorten hyödyntäminen on ekoteko ja taloudellisesti kannattavaa, mutta miten saada kontit liikkeelle, kun kiskoja ei ole ja rekat uppoavat mutaiseen maahan?
  • Helsingin yliopistolliselle keskussairaalalle suunniteltu uuden ajan oppimisympäristö tulevaisuuden lääkärien koulutukseen.
  • Vaisalalle kehitetty mullistava anturien kalibrointijärjestelmä. Kosteutta mittaavien anturien tarkkuus on erittäin tärkeää esimerkiksi lääke- ja elintarviketeollisuudessa. Perinteisesti kalibrointi on vaatinut anturien irrottamista ja lähettämistä tehtaalle, mutta opiskelijoiden keksinnöllä se voidaan hoitaa nopeasti paikan päällä ja säästää näin aikaa ja rahaa.

Kaikille avoin näyttely järjestetään Design Factoryssä ja Urban Millissä (Betonimiehenkuja 5C, Espoo) perjantaina 20. toukokuuta klo 9 – 17. Opiskelijoiden ja esiteltävien prototyyppien lisäksi paikalla ovat myös kurssin partnereina toimineet yritykset ja yhteisöt: RMV (Portugali), Styria (Itävalta), Vaisala, Valtra, Winemill, ABB, Airbus (Saksa), Beneq, Espoon kaupunki, Climecon, Fortum + ACRE, HYKS, ISKU, Konecranes, KONE, LeeLuu Labs, Marioff, Outotec, Philips ja RAY.

Lisätietoja kurssin sivuilta